ZAVOD ZA STOMATOLOGIJU KRAGUJEVAC I AKO NA LESTVICI NAJUGROŽENIJIH OD KORONA VIRUSA PRIMA PACIJENTE IZ CELOG REGIONA

Medicinsko osoblje Zavoda za stomatologiju Kragujevac radi danonoćno i nesebično pomažu i pacijentima iz okolnih mesta i gradova …sestre pešače i do 6 kilometara da bi stigle kući sa posla i nije im teško…

Sve privatne stomatološke ordinacije u gradu su zbog bezbednosti zatvorene, jedino sa radom ne prestaje Zavod za stomatologiju Kragujevac koji tokom dana radi od 7-18 časova, a noćna smena je od 19 do 7 sati ujutru.  Pored pacijenata iz Kragujevca,  prihvataju  i urgentne slučajeve iz Batočine, Lapova, Arandjelovca, Gruže, Knića  jer  stomatološki centri u ovim mestima  ili ne rade ili rade samo pre podne.

U razgovoru sa direktorom  Zavoda za stomatologiju Kragujevac,  Dr Zoranom Kecojevićem i gl.sestrom. Vericom Djordjević, saznali smo da je u u dnevnoj smeni svakodnevno  angažovano 5 ekipa koje pokrivaju sva akutna stanja. Mere bezbednosti su na najvišem nivou. U čekaonicu ulazi samo po jedan pacijent, sestra odmah vrši  trijažu i šalje ga u odgovarjuću ordinaciju. Medicinsko osoblje Zavoda za stomatologiju Kragujevac  je maksimalno obezbedjeno zaštitnom opremom uključujući maske, zaštitne zaklone, skafandere… ali kako je reč o potrošnom materijalu biće im uskoro neophodna pomoć. Pacijenti su potpuno bezbedni, a dolaze čak i trudnice “jer zub ne pita kad će da zaboli”.

Iako spadaju u najugroženiju medicinsku granu kada je opasnost od zaraze Korona virusom u pitanju, svi radnici Zavoda za stomatologiju predano rade i daju maksimum od sebe.”Dve sestre koje žive van grada svake večeri nakon naporne smene pešače i po 6 kilometara po mraku i kroz slabo naseljena mesta do kuće, jer ne mogu da se usklade sa redukovanim gradskim prevozom..ali i dalje dolaze na posao”- rekla nam je ponosno glavna sestra Verica.

1 thought on “ZAVOD ZA STOMATOLOGIJU KRAGUJEVAC I AKO NA LESTVICI NAJUGROŽENIJIH OD KORONA VIRUSA PRIMA PACIJENTE IZ CELOG REGIONA

Leave a Reply

Your email address will not be published.