Vezala ih ljubav prema papagajima – kuća kao rajski vrt

0

Prvo smo kupili nekoliko papagaja, a onda smo odlučili da napravimo odgaivačnicu. Sada ih imamo preko 50, sve ih ručno hranimo i svi su pitomi i umiljati…

Postoji nešto što Hristinu Lučić i Radomira Radojevića izdvaja od drugih parova u Kragujevcu, a to je velika ljubav prema papagajima. Kada sam ušao u njihovu dnevnu sobu, ka meni su poleteli Beli Kakadu, dve male Tigrice i mali Aleksandar. Za tili čas papagaji su bili svuda na meni. Mala zelena  Tigrica koja je stajala na mojoj ruci, gledala me je i izgovarala: „Dođi, dođi“.

Kristina mi je rekla da se ne bojim i da su sve to ručno hranjene ptice, navikle na čoveka i njegovu pažnju.

Prvo smo kupili nekoliko papagaja, a onda smo odlučili da napravimo odgaivačnicu. Sada ih imamo preko 50, sve ih ručno hranimo i svi su pitomi i umiljati. Zato ljudi vole da ih kupuju kod nas, a cena je povoljna, mala Tigrica košta 1.500 dinara.

Najzanimljiviji i najveći primerak njihovog jata papagaja je plavočeli Amazonac Ariš, lepa, pametna, zanimljiva i dobroćudna ptica, koju Radomir na ruci ili ramenu često šeta po gradu i parku. Radomir nam je rekao da Ariš najviše voli da se šeta po „Plazi“, gleda dinosauruse i da kad prođe lepa devojka, zna da se oglasi sa: „Ohohoho“. Ariš je dugačak oko 30 centimetara, zna i da priča, ali još uvek uči jer ovi papagaji mogu da nauče do 1.000 reči.

Hristina i Radomir uskoro spremaju svadbu i sasvim sam siguran da veselje neće moći da prođe bez Ariša, jeste da se plaši usisivača, ali na muziku odlično reaguje.

Ariš i Dino
Zelene Tigrice

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *