Uskoro počinje izgradnja drugog državnog Data centra u Kragujevcu

0
Grad Kragujevac

Gradsko veće na sednici održanoj 29. maja dalo je saglasnost za izgradnju sekundarnog Državnog centra za upravljanje i čuvanje podataka, čime su se stekli uslovi za dobijanje građevinske dozvole. Investitor je Republika Srbija, a korisnik investicije Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Reč je o kapitalnom infrastrukturnom projektu, koji je zaključkom Vlade Srbije od 6. jula prošle godine utvrđen kao Projekat od državnog značaja.

Data centar za skladištenje podataka u Kragujevcu biće pet puta veći od postojećeg u Beogradu i prostiraće se na površini od deset hiljada kvadratnih metara, a vrednost radova je 30 miliona dolara.

Na današnjoj sednici članovi veća dali su saglasnost na zaključenje Ugovora između grada Kragujevca i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kragujevca o pružanju usluga zaštite od požara strnih useva tokom žetve. Usluge se odnose na obilazak teritorija seoskih mesnih zajednica, kontrolu PP aparata i zamenu rezervnih delova, komisijski pregled silosa i podnih skladišta, kontrolu sprovođenja mera protivpožarne zaštite i aktivno dežurstvo odnosno protivpožarnu stražu.

Gradsko veće usvojilo je i izveštaj Komisije za izbor članova Foruma za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana. S obzirom na to, da je jedan od kandidata za članove Lokalnog antikorupcijskog foruma odustao od imenovanja zbog odlaska u inostranstvo, data je saglasnost Komisiji da u skladu sa ovlašćenjima i zadatkom konkurs za izbor članova Foruma za praćenje primene LAP objavi kao stalno otvoren do popune mesta u Forumu.

Na sednici je donet i zaključak o sprovođenju postupka licitacije za postavljanje dečijih automobila, aparata za dečiju igru i privremenog montažnog objekta za poslovnu promociju na javnoj površini na lokaciji Veliki park kod Fontane i kod terena za košarku, Trg Fontana, Cvetni trg, Pešačka zona i Plato kod Robne kuće. Oglas će biti objavljen na sajtu Grada, a učesnici javnog nadmetanja dužni su da prijavu za učešće u pisanom obliku podnesu Komisiji najkasnije 24 časa pre početka licitacije.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *