U SRBIJI PREKO 100 OBOLELIH! VLADA OBEZBEDILA OD DONACIJA I KUPOVINOM 10 miliona maski, dzinfekcijska sredstva i , a na RASPOLAGANJU ĆE BITI OKO 1000 SLOBODNIH RESPIRATORA….

VUČIĆ: DO NEDELJE UJUTRU IZ KINE STIŽE NAŠ NAJVEĆI AVION A330, DONOSI NAM RESPIRATORE ,MASKE , DEZINFEKCIONA SREDSTVA I 6 EKSPERATA ZA EPIDEMIJU COVID-19

Na večerašnjoj press konferenciji  predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić  saopštio  je, da je epidemija Korona Virusa prešla 100 obolelih i da će prema iskustvima sada broj obolelih uvećavati vrtoglavo, “Španija je 4. marta imala dva mrtva, danas 767. Taj broj ne raste propocionalno već se višestruko uvećava” – istakao je Vučić. Trenutno  Srbija ima kapacitet da primi 10 000 obolelih, a do kraja sledeće nedelje trebalo bi da na raspolaganju bude oko 1000 slobodnih respiratora (aparata za disanje) za najteže bolesnike. U subotu u Srbiju iz Kine stiže 6 stručnjaka  koji će kolegama pomoći i preneti svoja iskustva. Kako saznajemo doneće svojevrsni melem od Imele (u pitanju je biljka) koji se jako dobro pokazao u lečenju pacijenata.

U skladu sa situacijom uvode se i nove mere, SUTRA U 8 UJUTRU ZATVARAJU SE SVI GRANIČNI PRELAZI  ,A U 12 SATI POTPUNO SE UKIDA MEDJUGRADSKI ŽELEZNIČKI I AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ. Narednih dana doneće se dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja, koje neće biti samo od 20 sati do 5 ujutru i to će se znati do vikenda.

Od sutra će biti obezbedjeno 30 000 litara rastvora natrijum-hipohlorida koji preporučuje Svetska zdravstvena organizacija kao najbolje sredstvo  sredstvo za dezinfekciju.

Rezerve brašna i goriva i ostalih potrebština  su više nego dovoljne, pa će se čak jedna količina izvoziti u krizna područija i okolne zemlje.

Dosadašnjim merama je prema proceni spašeno oko 1000 ljudi, pa je od vitalnog značaja da se stanovništvo stalno informiše o marama zaštite i poštuje sve odluke i ograničenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.