U Kragujevcu još dve osobe pozitivne na COVID-19

Od 24 rezultata, koji su večeras stigli iz instituta Batajnica, dva uzorka su pozitvna i oba su iz Kragujevca. Tako da je sada u kragujevcu  24 obolelih od Korona virusa.

Kada je o Šumadiji  reč, u Aranđelovcu je desetoro pozitivnih na COVID-19, a Topoli jedan, trenutno je u kućnoj izolaciji 1.600 ljudi.

Od početka pandemije do večeras u 21 sat, Institut za javno zdravlje Kragujevac uzorkovao je ukupno 316 pacijenata, Od tog broja za sada je obrađeno 272 uzorka. Na čekanju je 44 uzorka, od čega je danas u Batajnicu transportovan 21 uzorak.

Stručnjaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac predložili su  Kriznom štabu grada Kragujevca, Kriznom štabu Šumadijskog upravnog okruga i glavnom Kriznom štabu Republike Srbije da razmotre  mogućnost uvodjenja  brzi imunohromatografskih testova IgM/IgG prema SARS Cov2, kojima se može potvrditi akutna infekcija od trećeg do petog dana (pozitivna IgM), kao i razvoj imuniteta (pozitivna IgG) od 10. do 14. dana infekcije, pri čemu se ovi rezultati mogu dobiti na licu mesta za 15 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.