U KC KRAGUJEVAC UMIRU PACIJENTI OBOLELI OD KORONA VIRUSA

U Kliničkom centru u Kragujevcu juče je preminuo  četrdesetosmogdišnji Čačanin koji je imao i prudružene zdravstvene probeleme. Bio je poznati šahista i učestvovao na brojnim turnirima.

Takođe, u Kliničkom centru Kragujevac preminulo je prvo lice zaraženo korona virusom sa teritorije grada Kraljeva. U Kraljevu je do sad potvrđeno 11 pozitivnih slučajeva, od kojih tri baš u Kraljevu, tri u Vrnjačkoj Banji i pet u opštini Raška.

U Kliničkom centru Kragujevac smešteni su teže oboleli od Korona virusa iz Novog Pazara, Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potvrdio je da je u Novom Pazaru trenutno 13 ljudi zaraženo virusom COVID-19, da se troje nalazi na lečenju u KC Kragujevac, dok su ostali na kućnom lečenju, odnosno u kućnoj izolaciji.

Ćuprija je očigledno najveće žarište u Centralnoj Srbiji, u gradu se špekuliše da su se lekari iz ćupriske bolnice zarazili virusom, tako što su išli u privatne posete pridošlim gastarbajterima koji su se loše osećali, mada ova informacija nije potvrdjena. U Ćupriji je, samo tokom jučerašnjeg dana, bilo 17 novozaraženih. Komandant štaba za vanredne situacije Ćuprije, Ninoslav Erić juče je rekao u izjavi za medije: ” “Sada imamo ukupno 72 građana potvrđenih pozitivno na virus. Povećali smo i broj testiranih. Danas nam stiže osam lekara specijalista, virusologa i epidemiologa. U okviru pomoći Ruske Federacije za dezinfekciju Opšte bolnice i Doma zdravlja Ćuprija dolazi jedinca vojne tehnike sa opremom za tu namenu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.