Šta čitati preko letnjeg raspusta?

0

Gostovanje Knjigoskopa u Kragujevcu održava se kao deo festivala „Na sopstveni pogon“, koji tokom juna organizuje Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) u sedam gradova Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja

knjige

U petak 21. juna Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu ugostiće program Knjigoskop iz Beograda, koji se bavi popularizacijom čitanja među decom i mladima, kao i razvojem drugih kulturnih programa namenjenih ovom uzrastu.

Glavne aktivnosti Knjigoskopa su književni blog na adresi www.knjigoskop.com, posvećen literaturi za decu i mlade, te čitalački klubovi za decu tinejdžerskog i pred-tinejdžerskog uzrasta.

Gostovanje Knjigoskopa u NB „Vuk Karadžić“ organizuje se pod nazivom „Mlada publika za 21. vek“ i namenjeno je prilagođavanju kulturne ponude generacijama rođenim u ovom veku. Program počinje u 17:30 i obuhvatiće tri glavna dešavanja:

17:30-18:15

Radionica sa zainteresovanim roditeljima i nastavnicima o planiranju programa za decu i mlade u njihovoj lokalnoj sredini. Ova radionica uključuje diskusiju o postojećim i nedostajućim kulturnim sadržajima za decu u Kragujevcu, informisanje o raspoloživim gostujućim programima iz drugih gradova, kao i mapiranje uhodanih i neotkrivenih lokalnih prostora gde bi se takvi sadržaji mogli realizovati.

18:15-19:00

Prezentacija najnovije književne produkcije za decu i mlade, namenjena roditeljima, nastavnicima i bibliotekarima. Ova prezentacija će uključivati i preporuke za čitanje preko letnjeg raspusta, iz Knjigoskopovog programa Lektira za 21. vek.

19:00-20:30

Projekcija domaćeg dečjeg filma „Zlogonje“ iz 2018. godine, rađenog prema romanu „O dugmetu i sreći“ naše poznate autorke za decu Jasminke Petrović (reditelj: Raško Miljković, trajanje: 90 min).

Pozivamo sve zainteresovane roditelje, nastavnike, bibliotekare i ostalu publiku da iskoriste ovu retku priliku da se informišu o savremenoj kulturnoj ponudi za decu i mlade. Ulaz je besplatan.

Gostovanje Knjigoskopa u Kragujevcu održava se kao deo festivala „Na sopstveni pogon“, koji tokom juna organizuje Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS) u sedam gradova Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. Prikazivanje filma „Zlogonje“ omogućeno je ljubaznošću producentske kuće Akcija produkcija. Lokalni partneri su Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” i NVO “MillenniuM” iz Kragujevca.

Kontakt za detaljnije informacije:
tel. 063 89 27 467
e-mail: knjigoskop@gmail.com

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *