Srećnu Novu godinu želi vam Skupština grada Kragujevca sa novim poskupljenjima HO Ho HO!

Danas je u Anfitetaru na Pravnom fakultetu u Kragujevcu održana IV redovna sednica Skupštine grada, koja je Kragujevčanima u Novoj godini donela brojna poskupljenja, uprkos trenutnoj teškoj situaciji u kojoj se svi nalazimo.

 Privatne firme imaju sve manje posla, a mnogi zaposleni su na bolovanju zbog aktuelne situacije.Već mesecimadnevno od Korone u Kragujevcu oboli i do 300 stanovnika, ali to nije sprečilo odbornike da glasaju za poskupljenja kao da živimo na Menhetnu u zlatno doba osamdesetih.

Šta je poskupelo? Gotovo sve! Voda za 35%, odnošenje smeća za 36,5%, parking za 42%, dok će po predhodnoj odluci skupštine, porez na imovinu gradjana od nove godine biti veći za 33,34%! Tako će prosečno kragujevačko domaćinstvo u 2021. godini za plaćanje komunalija i poreza,  morati da izdvoji i do 200 evra više nego prethodne godine.

Iako javna preduzeća ovako drastična poskupljenja opravdavaju navodno povećanim troškovima u poslednje dve godine, u saopštenju Stranke slobode i pravde u osnivanju, koje je potpisao Dalibor Jekić se navodi ,da se šturim obrazloženja komunalnih preduzeća o razlozlozima povećanja cena, krije pravi razlog , a to je vraćanje skupih kredita, koja su podigla komunalna preduzeća, kako bi se prikrili ozbiljni problemi u kojima se nalaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.