Prijave za upis u kragujevačka obdaništa i preko usluge eVrtić

0
Grad Kragujevac

Grad Kragujevac raspisao je 8. aprila Jedinstveni javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u predškolske ustanove „Đurđevdan“ i „Nada Naumović“ za 2019-20. godinu, a od danas roditelji zahtev za prijem mogu da podnesu i elektronski putem usluge eVrtić na nacionalnom Portalu eUprava.

Kragujevac je jedan od 17 gradova u Srbiji, koji je omogućio da roditelji na brži način, bez čekanja i dolaska u Gradsku upravu podnesu zahtev za prijem svojih mališana u vrtiće čiji je osnivač grad Kragujevac.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca na Portalu eUprava, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.

Iz Gradske uprave za vanprivredne delatnosti podsećaju da je konkurs otvoren do 8. maja i pozivaju roditelje da konkurišu sada jer naknadnog konkursa za upis dece u obdaništa PU „Đurđevdan“ i „Nada Naumović“ u radnu 2019-20. godinu neće biti.

Po objavljivanju liste čekanja u vrtiće čiji je osnivač Grad znaće se koliko dece će moći da bude primljeno u privatne vrtiće, a preliminarna lista biće objavljena najkasnije do 15. juna 2019. godine.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *