Poseta manastiru Vraćevšnica

0
Manastir Vraćevšnica

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizovaće u subotu, 01. juna, vodičku turu do manastira Vraćevšnica, namenjenu svim Kragujevčanima i gostima grada. Autobus sa prijavljenim putnicima krenuće od „Krsta“ u 11 časova.

Tura je prvi put organizovana u aprilu prošle godine, kada smo se priključili obeležavanju dva veka od proglašenja Kragujevca za prvu prestonicu moderne Srbije.

Posle panoramskog razgledanja grada putem za Gornji Milanovac, proći ćemo kroz prigradsko naselje Šumarice, sela Divostin, Draču, Kutlovo, Rogojevac, Kikojevac, Bare, Ljuljake i Vraćevšnicu.

Učesnici vodičke ture slušaće od turističkog vodiča priču o naseljavanju Šumadije, osnivanju sela, arheološkim lokalitetima, prirodnim i kulturnim znamenitostima, značajnim ljudima Gornje Gruže. Prema planu, turisti će posetiti crkvu Svetog Đorđa, Konak baba Višnje (majke kneza Miloša Obrenovića) i manstirsku riznicu.

Na povratku iz manastira Vraćevšnica planirana je poseta manifestaciji „Dani kneginje Ljubice“, koja se održava u dvorištu škole u istoimenom selu u organizaciji Turističke organizacije Gornji Milanovac. Tom prilikom učesnici ture moći će da se upoznaju sa narodnim stvaralaštvom takovskog kraja.

Zainteresovani mogu da dobiju bliže informacije i kupe karte u Turističkom informativnom centru (plato Robne kuće) lično ili telefonom 335 302

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *