Počinje izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

0

Vrednost radova iznosi 844 miliona dinara, a rok za završetak je 480 dana od dana uvođenja u posao

Grad Kragujevac stanovi

Foto: Zoran Lazarević Laky

Danas su na Deninom Brdu, u ulici Sime Markovića bb, kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti svečano položili Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije i Radomir Nikolić, gradonačelnik Grada Kragujevca.

U prvoj fazi projekta državne stanogradnje u Kragujevcu će biti podignute dve lamele sa po 108 stanova. Vrednost radova iznosi 844 miliona dinara, a rok za završetak je 480 dana od dana uvođenja u posao.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je da je gradnja tih stanova za grad „urbanistički izazov“ jer se gradi potpuno novo naselje sa 13 kilometara putne i komunalne infrastrukture.

Nikolić je rekao da će infrastrukturni radovi koštati više od 500 miliona dinara, od čega će grad, po fazama ulagati, od 10 do 20 odsto.

Gradimo više od 1.000 stanova, oko 90.000 kvadrata, potpuno novo naselje koje će biti komunalno opremljeno. U ovaj deo grada se 20, 30 godina nije ulagalo i konačno će se ovde završiti pristojna komunalna infrastruktura. Očekuje nas izgradnja i ambulante, apoteke, škole, vrtića, komercijalnih sadržaja. Biće ovo lep izazov za naše urbaniste, rekao je Nikolić.

Za izgradnju stanova grad Kragujevac je ustupio državi bez naknade parcelu površine oko 10 hektara.

Grad Kragujevac stanovi

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *