Obuka za nezaposlene žene starosti 45+

0
Žene na prekretnici

Piše: Snežana Milisavljević

„Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+“, tema je radionice koje će biti održana u prostorijama Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja, na petom spratu nekadašnjeg Gradskog doma u Kragujevcu, u četvrtak 7. marta, od 10 do 14 časova.

Radionica je namenjena nezaposlenim ženama kojima je potrebna priprema za pronalaženje novog posla i/ili ženama koje planiraju pokretanje sopstvenog posla, u  cilju pružanja informacija i veština potrebnih za prevazilaženje eventualnih poteškoća i pokretanje preduzetnštva.

Teme prve od planiranih 5 radionica su komunikacija i kako preduprediti greške u poslovnoj komunkaciji, ali i kako otkriti sopstvene preduzetničke veštine. Korak po korak, svim zainteresovanim polaznicima biće pružene kompletne informacije o načinu pokretanja sopstvenog posla i mogućnostima obezbeđivanja sredstava za samozapošljavanje. Edukativni program ekonomskog i društvenog osnaživanja žena ostvaruje se kroz seriju radionica i savetovališta u okviru psihološke podrške, pravne pomoći, finansija i preduzetništva.

Na sutrašnjoj radionici, uoči 8. marta, Dana žena, učesnicama će se obratiti mr Slobodanka Džinović-Kojić, šefica Kancelarije za preduzetništvo Privredne komore Srbije, zatim Predrag Lučić, predsednik Regionalne privredne komore i predstavnik kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. U ime organizatora, Udruženja „Žene na prekretnici“ iz Beograda, govoriće Svetlana Cerović.

Udruženje „Žene na prekretnici“ do sada je organizovalo preko 117 radionica kroz 9 edukativnih ciklusa, kao i preko 46 grupnih i 173 individualnih savetovališta, pravnih, psiholoških, finansijskih i preduzetničkih. Ovogodišnja prva radionica, u okviru novog ciklusa, organizovana u Kragujevcu, uz pomoć partnerskog Udruženja „Putokaz Kragujevac“.

Zainteresovane žene mogu da se prijave mejlom info@zenenaprekretnici.org

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *