Nina Grahovac

0

Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu na klasi prof. Mirjane Karanović, a pre glume diplomirala Srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Nina Grahovac

Igrate jednu od glanih uloga u TV seriji čiji početak emitovanja očekujemo ovih dana na TV Pink, od koje se mnogo očekuje. O kakvoj je seriji reč i koja je Vaša uloga?

U seriji „Crveni mesec“, koju će režirati Roman Majetić igram Mariju, ženu austrougarskog poslanika u Srbiji. Serija obuhvata buran period u Srbiji posle Balkanskih ratova pa sve do 1915. godine, a u centralnom delu je ljubavna priča između devojke iz Austrougarske i mladića iz Srbije. Ja igram majku glavne junakinje koja je spremna na sve kako bi izvela kćerku na pravi put. I u tome se Marija služi svim mogućim sredstvima kako bi došla do zacrtanog cilja. Uloga koju igram je u mnogo čemu sasvim drugačija od mene i zato mi je kao glumici izazov da je razumem i u potpunosti glumački opravdam.

U kojim predstavasma trenutno igrate i na koje ste uloge posebno ponosni?

Trenutno igram u predstavama „Žensko srce u šinjelu“ u režiji Mirjane Karanović i u dečijim predstavama „Elza i zaleđeni Hans“ i „Crtani junaci u potrazi za čarobnom knjigom“. Ponosna sam na ulogu Milunke Savić koju tumačim u predstavi „Žensko srce u šinjelu“ jer je sudbina te žene epska i meni je lično velika čast što sam dobila priliku da je tumačim.

BIOGRAFIJA

Nina Grahovac diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu na klasi prof. Mirjane Karanović. Pre glume diplomirala je Srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Neke od serija koje je snimala su: „Jelena“, „Moj rođak sa sela“, „Vojna akademija“, „Folk“, „Urgentni centar“, „Andrija i Anđelka“, „Pogrešan čovek“ itd… U pozorištu je radila u predstavama: „Kontuzov“ Zvezdara teatar, „Murlin Murlo“ Beogradsko dramsko pozorište, „Hamletova tuga pregolema“ Kikindsko narodno pozorište, „Večita slavina“ Kikindsko narodno pozorište, a trenutno igra predstavu „Žensko srce u šinjelu“ u teatru Slavija.

Između ponuđenih uloga u pozorištu, na filmu ili na TV, šta najradije prihvatate iz umetničkih pobuda?

Sva tri medija podjednako volim. Nažlost nisam imala priliku da se okušam na filmu, i to iskreno priželjkujem da mi se desi.

Šta je u najavi i kojim novim ulogama nas možete obradovati? Hoćemo li Vas skoro videti u Kragujevcu?

Narednih 8 meseci ću da snimam seriju „Crveni mesec“ i sav fokus u nerednom periodu će biti na tome. A u Kragujevac ću uvek vrlo rado doći jer imate divnu, obrazovanu publiku koja nas je veoma toplo primila kad smo bili na gostovanju sa predstavom „Žensko srce u šinjelu“.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *