NAJNOVIJA VEST: Skraćuje se trajanje policijskog časa, počinju sa radnjom zanatske radnje…šetnja za penzionere

U emisiji na TV Pink “Vreme Korone” predsednik Srbije Aleksandar Vučić  upoznao je gledaoce sa novim lakšim merama u borbi protiv korona virusa.

Policijski čas će od utorka biti skraćen za sat vremena i trajaće od 18 časova do 5 ujutru, penzioneri će moći u polučasovnu šetnju utorkom, petkom i nedeljom u periodu od 18 do 1 čas posle ponoći.

Građevinari u Srbiji će od utorka 21. aprila početi da rade “punom parom”, a tada će početi sa radom i zanatske radnje (automehaničari, vulkanizeri..) potom i ostali manji prodajni objekti  površine do 300 kvadrata, nešto kasnije od 4. do 11. maja otvoriće se i frizerski, kozmetički saloni, teretane, ali uz posebne mere zaštite, u ovom periodu planirano je i otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana- izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Pink.

Posle praznika će se pojačati kapaciteti za testiranje od korona virusa, tako da će se dnevno testirati 7000 osoba što će dodatno doprineti suzbijanju epidemije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.