Medjunarodni dan medicinskih sestara 12.maj sestre Zavoda za stomatologiju su obelezile radno

Ekipa portala Kragujevac Danas posetila je medicinske sestre Zavoda za stomatologiju Kragujevac koje su radno, obeležile Medjunarodni dan medicinskih sestara .

Ovim povodim nam je glavna sestra Zavoda Verica Djordjević rekla sledeće: ” Zavod ima 65 medicinskih sestara. Ovo je samo deo sestara koje su dugogodisnji radom u Zavodu učiinile da Zavod bude ustanova, na koju sam kao glavna sestra ponosna. Moram da spomenem i kolegknice iz druge smene,  iz noćne stomatološke službe, kao i sestre  koje rade u ambulantama ,školama i obdaništu, a sastavni su deo Zavoda. Imamo i mlade snage ,koje su zaista ispunile očekivanja i koje rado uče od starijih koleginica a naravno i mi po nesto usvajamo od njih. Razmena znanja i iskustva je vrlo važna za našu profesiju, ali iznad svega je kolegijalnost.

Medicinske sestre Zavoda za stomstologiju su u vreme pandemije u svojoj ustanovi bile na prvoj liniji fronta. Svaka ustanova ima svoju specificnost u svom radu, pa i naša. One su sa svojim lekarima bile u direktnom kontaktu sa pacijentima i nalazile se na lestvici najugrozenijih zdravstvenih radnika. Svojom humanošću, predanim radom i željom da pomognu pacijentima,kao i svojim saradnicima ,zaista zaslužuju da budu spomenute. Vreme pandemije je iza nas. Ostali smo sve zdrave, štiteci i sebe i druge. Položile smo važan ispit… i uspele da damo najbolje od sebe. Pokazale smoda smo  požrtvovane i dostojne  belog mantila koji nosimo. Srecan nam dan sestara i da ga sledece godine, proslavimo nasmejane u nekim boljim okolnostima! Hvala Vam, što ste mi pomogle i sto smo zajedno pobedile vreme,koje je nadam se, iza nas.”

Čestitkama se pridružio Dr Zoran Kecojević, direktor Zavoda za stomatologiju koji svim sestrama Zavoda  želi uspeh u daljem radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.