Medjunarodni dan medicinskih sestara 12.maj sestre Zavoda za stomatologiju su obelezile radno

0

Ekipa portala Kragujevac Danas posetila je medicinske sestre Zavoda za stomatologiju Kragujevac koje su radno, obeležile Medjunarodni dan medicinskih sestara .

Ovim povodim nam je glavna sestra Zavoda Verica Djordjević rekla sledeće: “ Zavod ima 65 medicinskih sestara. Ovo je samo deo sestara koje su dugogodisnji radom u Zavodu učiinile da Zavod bude ustanova, na koju sam kao glavna sestra ponosna. Moram da spomenem i kolegknice iz druge smene,  iz noćne stomatološke službe, kao i sestre  koje rade u ambulantama ,školama i obdaništu, a sastavni su deo Zavoda. Imamo i mlade snage ,koje su zaista ispunile očekivanja i koje rado uče od starijih koleginica a naravno i mi po nesto usvajamo od njih. Razmena znanja i iskustva je vrlo važna za našu profesiju, ali iznad svega je kolegijalnost.

Medicinske sestre Zavoda za stomstologiju su u vreme pandemije u svojoj ustanovi bile na prvoj liniji fronta. Svaka ustanova ima svoju specificnost u svom radu, pa i naša. One su sa svojim lekarima bile u direktnom kontaktu sa pacijentima i nalazile se na lestvici najugrozenijih zdravstvenih radnika. Svojom humanošću, predanim radom i željom da pomognu pacijentima,kao i svojim saradnicima ,zaista zaslužuju da budu spomenute. Vreme pandemije je iza nas. Ostali smo sve zdrave, štiteci i sebe i druge. Položile smo važan ispit… i uspele da damo najbolje od sebe. Pokazale smoda smo  požrtvovane i dostojne  belog mantila koji nosimo. Srecan nam dan sestara i da ga sledece godine, proslavimo nasmejane u nekim boljim okolnostima! Hvala Vam, što ste mi pomogle i sto smo zajedno pobedile vreme,koje je nadam se, iza nas.“

Čestitkama se pridružio Dr Zoran Kecojević, direktor Zavoda za stomatologiju koji svim sestrama Zavoda  želi uspeh u daljem radu.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *