Maslenica i Bele Poklade u susret proleću 9. marta u balon sali SC “Park”

Pozivamo decu predškolskog i školskog uzrasta, njihove roditelje, ljubitelje ruske i srpske kulture, kao i sve stanovnike Kragujevca da se pridruže ovoj manifestaciji koja treba da bude uvrštena u kalendar godišnjih manifestacija grada Kragujevca kao tradicionalni praznik dve kulture

Maslenica i Bele poklade

Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije “SVET” Kragujevac u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom i uz podršku grada Kragujevca organizuje prazničnu manifestaciju “Maslenica – Bele Poklade” 09. marta 2019. godine u 12 časova u balon sali SC “Park” Kragujevac.

Ova manifestacija je osmišljena sa ciljem obnove i ujedinjenja tradicija i običaja starog ruskog narodnog praznika “Maslenica” i starog srpskog praznika “Bele Poklade”. Simbolika oba praznika govori o ispraćanju zime i dočeku proleća uz pesme, igre i veselje.

Program manifestacije “Maslenica – Bele Poklade” uključuje raznovrsne aktivnosti kao što su tradicionalne sportske i zabavne igre i takmičenja, sajam rukotvorina, dečje radionice, nastupi muzičke škole “Dr Miloje Milojević”, CZNTK “Abrašević”, plesnog kluba “Fiesta”, srpskog ansambla “Smilje”, dečijeg hora osnovne škole “Svetozar Marković”, Udruženja krajišnika “Zora”, kao i cirkuski nastup klovna Bađa itd.

Pozivamo decu predškolskog i školskog uzrasta, njihove roditelje, ljubitelje ruske i srpske kulture, kao i sve stanovnike Kragujevca da se pridruže ovoj manifestaciji koja treba da bude uvrštena u kalendar godišnjih manifestacija grada Kragujevca kao tradicionalni praznik dve kulture.

Pomoć i podršku u organizaciji pružili su: SC “Rapid Božović KG”, Udruženje Akcijaša i Volontera Kragujevac, Humanitarni Radio i Udruženje građana “Ekspres”, Udruženje “Art Manija” i drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.