Maslenica i Bele Poklade u susret proleću 9. marta u balon sali SC „Park“

0

Pozivamo decu predškolskog i školskog uzrasta, njihove roditelje, ljubitelje ruske i srpske kulture, kao i sve stanovnike Kragujevca da se pridruže ovoj manifestaciji koja treba da bude uvrštena u kalendar godišnjih manifestacija grada Kragujevca kao tradicionalni praznik dve kulture

Maslenica i Bele poklade

Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „SVET“ Kragujevac u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom i uz podršku grada Kragujevca organizuje prazničnu manifestaciju „Maslenica – Bele Poklade“ 09. marta 2019. godine u 12 časova u balon sali SC „Park“ Kragujevac.

Ova manifestacija je osmišljena sa ciljem obnove i ujedinjenja tradicija i običaja starog ruskog narodnog praznika „Maslenica“ i starog srpskog praznika „Bele Poklade“. Simbolika oba praznika govori o ispraćanju zime i dočeku proleća uz pesme, igre i veselje.

Program manifestacije „Maslenica – Bele Poklade“ uključuje raznovrsne aktivnosti kao što su tradicionalne sportske i zabavne igre i takmičenja, sajam rukotvorina, dečje radionice, nastupi muzičke škole „Dr Miloje Milojević“, CZNTK „Abrašević“, plesnog kluba „Fiesta“, srpskog ansambla „Smilje“, dečijeg hora osnovne škole „Svetozar Marković“, Udruženja krajišnika „Zora“, kao i cirkuski nastup klovna Bađa itd.

Pozivamo decu predškolskog i školskog uzrasta, njihove roditelje, ljubitelje ruske i srpske kulture, kao i sve stanovnike Kragujevca da se pridruže ovoj manifestaciji koja treba da bude uvrštena u kalendar godišnjih manifestacija grada Kragujevca kao tradicionalni praznik dve kulture.

Pomoć i podršku u organizaciji pružili su: SC „Rapid Božović KG“, Udruženje Akcijaša i Volontera Kragujevac, Humanitarni Radio i Udruženje građana „Ekspres“, Udruženje „Art Manija“ i drugi.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *