Kragujevački ulični bioskop

0

Na repertoaru su kultni filmovi domaće kinematografije, a nakon svake projekcije sledi otvoreni mikrofon, kada je publika u prilici da razgovara sa gostujućim rediteljem, autorom prikazanog filma

Kragujevački ulični bioskop

KUB – Kragujevački ulični bioskop drugu godinu za redom svim ljubiteljima sedme umetnosti priređuje poseban ugođaj – gledanje filmova na velikom platnu, pod otvorenim nebom uz nezaobilazne kokice.

Na taj način se Kragujevac približio mnogim svetskim metropolama, u kojima se tradicija uličnih bioskopa neguje već decenijama, ali ono što izdvaja naš bioskop na otvorenom, jeste odabir filmova.

Na repertoaru su kultni filmovi domaće kinematografije, a nakon svake projekcije sledi otvoreni mikrofon, kada je publika u prilici da razgovara sa gostujućim rediteljem, autorom prikazanog filma.

Kragujevački ulični bioskop
Kragujevački ulični bioskop

Ove godine biće prikazana dva izuzetna filma – moderni klasik srpske kinematografije „Lepa sela, lepo gore“, reditelja Srđana Dragojevića i prvi srpski (jugoslovenski) horor „Leptirica“, Đorđa Kadijevića. Dva briljantna reditelja antologijskih filmskih ostvarenja, koji iza sebe imaju raznovrsni opus  prepoznatljivih naslova i još upečatljivijeg rediteljskog manira, predstaviće se domaćoj publici krajem ove sedmice.

Svi naši sugrađani će moći da pogledaju pomenute filmove 25. i 26. jula, na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Projekcije počinju u 21h, a kako se očekuje lepo vreme, organizatori najavljuju dve fantastične filmske večeri.

ĶUB zasigurno postaje sinonim za dobar letnji provod u gradu. Vaše je samo da dođete!

Gledamo se već za neki dan! – poručuju organizatori KUB -a.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *