Ko je zapravo video medveda u Sušici?

0
Medved u Kragujevcu

Ovih dana svi kragujevački portali pišu o tome kako je u naselju Sušica viđen medved. Pri tom niko nije dao odgovor na pitanje KO? se zapravo sa misterioznom životinjom, KADA?, KAKO? i GDE? video oči u oči, pa je čitaocima sve pomalo ličilo na jednu od lovačkih priča.

Evo odgovora! Sa medvedom se 11. aprila u večernjim satima, nedaleko od sportskog terena, tačnije 30 metara od mesta gde se ulica Prijateljstva nastavlja na ulicu Vojvode Petra Bojovića, video Vitomir Rašić, IT menadžer, dok je šetao zlatnog retrivera Lakija.

Nisam mogao da verujem svojim očima, odjednom mi se na putu isprečio medved i gledao me je. Uplašio sam se da pas ne odreaguje, pa sam spustio kišobran da mu zaklonim pogled i u isto vreme ostavim utisak na medveda da je ispred njega nešto veliko. U pitanju je bila mlada životinja, koja nije davala znake agresije. Nakon 5-6 sekundi medved se uplašio i pobegao u žbun iz koga se i pojavio. Odmah sam pozvao policiju i upozorio momka koji je džogirao da ne ide u tom pravcu jer sam video medveda, on se nasmejao i odmahnuo rukom. Posle par minuta je zadihan dotrčao i rekao mi da nisam lud, da je i on video isto.

Prema našim saznanjima, medved je još uvek tu negde na slobodi. Potrage lovaca, policije i nekih udruženja nisu urodile plodom.

Naš savet stanovnicima naselja Sušica je da nose malo meda ili šećera sa sobom, ukoliko sretnu medveda, koji je iz divljine verovatno u naseljeno mesto došao u potrazi za hranom.

Špekulacije da je u pitanju medved pobegao iz cirkusa, provereno nisu tačne.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *