KC Kragujevac – 16 respiratora za područije od oko 2 miliona korisnika koje pokriva, 7 trenutno u upotrebi

Od samog početka epidemije Korona virusom i vanrednog stanja, KC centar Kragujevac  ne odgovara medijima na pozive i emilove. Direktor Sazdanović ne daje nikakve izjave, a PR služba ne odgovara ni na emailove ni na telefonske pozive lokalnih portala, pa i dopisnika nacionalnih medija. Do skoro jedina izjavu vezano za KC Kragujevac koju možete naći na internetu, je izjava koju je portalu “Danas” 12.03. dao Član kragujevačkog  Saveta za zdravlje Goran Azanjac, koji je rekao da Klinički centar Kragujevac ima 24 respiratora, od kojih je 6 slobodno?! Nakon toga  27.03. pojavljuje se informacija na portalu TV Kragujevac da je KC-u Kragujevac donirano 10 Mindray respiratora najnovije generacije, što bi  trebalo da znači da je sada u KBC Kragujevac obolelilima od COVIDA-19 na raspolaganju ukupno 16 respiratora ili je to ukupan broj raspolozivih ispravnih respiratora namenjen svim bolesnicima. Ako uzmemo u obzir da je trenutno 7 bolesnika teže obolelih od COVID-a 19 u KC Kragujevac priključeno na respiratore, ostaje nam broj od 9 slobodnih, ili možda grešimo. Zanemarimo tih 7 pacijenata i recimo da je na raspolaganju svih 16 respiratora.

Dakle KC Kragujevac  koji pokriva područije od 2 miliona korisnika (koje se prostire do Novog Pazara, a obuhvata i pomoravlje Jagodinu, Paraćin, Ćupriju ,Svilajnac…,Topolu, Arandjelovac…)  za obolele od COVID-19  ima 16 slobodnih respiratora, dok je KC “Dragiša Mišović” na Dedinju  pored postojećih  iz donacije je 22.03. dobio 60 novih respiratopra !

Da li će KC Kragujevac od donacija dobiti još respiratora?

U naredne dve nedelje najavljen je vrhunac epidemije COVIDA 19 u Srbiji. Da li ćemo imati sreće da broj obolelih u teškom stanju ne predje broj raspoloživih  respiratora  u KC-u Kragujevac, i šta će se desiti ako se to dogodi, ostaje nam da saznamo insajderskim kanalima, jer se verovatno ni tada PR služba KBC neće oglašavati.

Ovo je analiza koju smo napravili na osnovu podataka sa kojima trenutno raspolazemo obzirom da nismo dobili odgovor na upit PR službi i direktoru KC-a, nadamo se da će se PR služba KC-a  ili direktor  Sazdanović  uskoro obratiti javnosti sa relevantnijim informacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.