U OBJEKTIMA „TRNAVE PROMET“ NAJBOLJE SPROVEDENA ZAŠTITA OD KORONA VIRUSA

1

Kroz maloprodajne objekte u našem gradu na dnevnom nivou prodje mnogo potrošača, kako se prema najnovijim procenama stručnjaka Korona virus na čvrstim površinama zadržava i do 12 sati, potrošači Korona virus u prodajni objekat mogu uneti  na obući, odeći i rukama. Ako na ulazu u maloprodajni objekat nema sredstava za dezinfekciju ruku  i  dezinfekcione rampe za obuću, možemo reći da je prostor nebezbedan. Pošto se virus prenosi i kroz vazduh t.j. dahom, neophodno je, da se u odnosu na površinu prodajnog objekta ograniči broj potrošača tako da  se potrošači nalaze na minimalnoj udaljenosti od bar 1,5-2 m i da za svakog potrošača bude rezervisano  4 m2 prostora što se navodi i u Odluci o sprovodjenju mera za zaštitu stanovništva od epidemije Korona virusa, koju je nedavno doneo Gradonačelnik grada Kragujevca.

POZITIVNU OCENU DAJEMO LANCU PRODAVNICA TRNAVA PROMET, ČIJI JE VLASNIK Bratislav Lazarčević  ZAŠTITU ORGANIZOVAO U SARADNJI SA KRIZNIM ŠTABOM GRADA KRAGUJEVCA kako bi zaštitio potrošače! Evo šta je uradjeno:

+ OGRANIČEN JE BROJ POTROŠAČA KOJI MOGU DA UDJU U SKLADU SA POVRŠINOM OBJEKTA

+ UVEDENA JE OBAVEZNA DEZINFEKCIJA  RUKU NA ULAZU U OBJEKAT

+ OBAVEZNA JE DEZINFEKCIJA OBUĆE NA ULAZU U OBJEKAT

+ RADNICI NOSE ZAŠTITNU OPREMU

– OVI PRODAJNI OBJEKTI IMAJU MANJU POVRŠINU OD VEĆINE

Nadamo se da će se ostali maloprodajni objekti kao i pojedine pekare ugledati na TRNAVU PROMET, u cilju naše bezbednosti. Većina velikih marketa, ne poštuje mere zaštite u potpunosti.

About Post Author

1 thought on “U OBJEKTIMA „TRNAVE PROMET“ NAJBOLJE SPROVEDENA ZAŠTITA OD KORONA VIRUSA

  1. Ovo bi većina privatnika na teritoriji grada trebali da vide i pročitaju a nadležne institucije da insistiraju na primeni mera i kažnjavanju na neprimeni mera dezinfekcije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *