JUTROS U 8 SATI OGROMAN RED ISPRED „LIDLA“- DVODNEVNI KARANTIN IMA BUMERANG EFEKAT

0

Jutros u 8 sati ispred „Lidla“ u centru Kragujevca je čekalo u redu 30 ljudi, počinje da se pravi gužva po gradu. Gužva je svuda bila i u petak pre ulaska u karantin. Da li dvodnevni karantin ima bumerang efekat ?

Da li ima efekta to što dva dana sedimo u kući i ne izlazimo na ulicu, ako pre toga i posle toga napravimo užasne gužve po gradu i marketima. Upravo se to desilo u petak, a dešava se i danas, pa se pitamo ima li dvodnevni karantin efekta i smisla? Ono što je pozitivno u svemu je da sada mnogo više ljudi nosi zaštitu, maske i rukavice nego na početku „vanrednog stanja“, nešto teže im polazi za rukom da drže obaveznu distancu od 2 metra naročito kada su u prodavnicama i marketima što je veoma rizično, jer ni maska nije stopostotna zaštita. Kada su mere koje sprovode marketi u pitanju, na ulazu je pretežno nepotpuna takozvana dezinfekciona rampa, jedni imaju rampu za dezinfekciju obuće, drugi je nemaju, ali dezinfikuju ruke i hvatove od kolica.

Kako god bilo naš savet je sledeći: Ako želite da ostanete zdravi, štitite se sami, nosite masku, dezinfikujte ruke , lice alkoholom u spreju, brišite kvake, dizinfikujte obuću i odeću pre nego udjete u kuću i držite je nakon toga na terasi … kada ste napolju nikako rukama ne pipajte oči, usta, nos, lice …imajte u vidu da se virus najduže zadržava na staklu i metalu. Srećno.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *