Još tri osobe iz Kragujevca zaražene Korona virusom,u Šumadiji u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom 1445 osoba

Danas je potvrdjeno da su još tri osobe zaražene Korona virusom na teritoriji grada Kragujevca! U Institutu za javno zdravlje navode da su u pitanju osobe koje su bile u kontaktu sa četiri  predhodno zaražene osobe sa područija grada. Tako da je virus COVID-19 za sada registrovan ukupno kod sedmoro Kragujevčana. U Šumadiji su, prema poslednjim podacima, još četiri osobe pozitivne na virus COVID 19, odnosno tri već pomenute osobe iz Kragujevca i jedna iz Aranđelovca, pa imamo po sedmoro zaraženih u Kragujevcu i Aranđelovcu. Topola, Knić, Batočina, Lapovo i Rača za sada su bez zaraženih Korona virusom.  

Prethodni rezultati, koji su sa Torlaka stigli u kragujevački Institut za javno zdravlјe, a ne pripadaju Šumadijskom upravnom okrugu, pokazali su da je po jedna osoba u Rekovcu, Ćupriji i Kralјevu zaražena Korona virusom. 

Institut za javno zdravlje je do sada uzorkovao 166 ljudi. Od toga Korona virus registrovan je kod 17 osoba, a sa Torlaka se čekaju rezultati za još 53 uzorka. 

Prema poslednjim podacima kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, u Šumadiji je u kućnoj izlolaciji i pod zdravstvenim nadzorom 1.445 osoba, a reč je, uglavnom, o onima koji su doputovali iz inostranstva. Iz Instituta podsećaju da to ne znači da su ti ljudi zaraženi Korona virusom, već da se prati njihovo stanje. Oni u skladu sa odlukom države, a u zavisnosti od zemlje u kojoj su boravili, moraju da provedu u izolaciji 14 ili 28 dana.

Inače, u Srbiji je danas do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva COVID-19, a u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do tada je testirano ukupno 2.086 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Do sada je od Korona virusa u Srbiji preminulo 10 osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.