Građani Kragujevca u prvih nedelju dana donirali preko tonu zimske garderobe u humanitarne svrhe zahvaljujući Empty Shop-u

0

Nedavno otvoren prostor u šoping centru Kragujevac Plaza, pod imenom The Empty Shop, je već u prvih nedelju dana privukao veliki broj sugrađana koji su donirali jesenju i zimsku garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prvih nedelju dana rada „prazne prodavnice“, građani Kragujevca su donirali preko tonu zimske garderobe koja je predata Crvenom Krstu Kragujevca.

Cilj ovogodišnje humanitarne akcije je prikupljanje garderobe koja je pogodna za jesenji i zimski period, sa fokusom na jakne, džempere, pantalone, obuću i druge slične odevne predmete za decu i odrasle. Zbog aktuelne epidemiološke situacije sva garderoba mora biti oprana i ispeglana pre predaje Empty Shop-u.

„Globalna pandemija korona virusa koja nas je zadesila je promenila živote mnogih naših sugrađana, ali je svakako najviše uticala na one najranjivije među nama koji nisu imali dovoljno ni pre pandemije. Jako nam je drago da smo i ove godine uspeli da organizujemo jednu ovako veliku akciju prikupljanja suvišne garderobe i verujem da će donacija svakog od nas značiti puno u narednim hladnim mesecima“, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

Sva prikupljena garderoba (1.050 kg) je već predata Crvenom Krstu Kragujevac i biće u narednom periodu distribuirana porodicama i pojedincima na području Kragujevca i okoline koji nisu u situaciji da sebi priušte novu, kvalitetnu, zimsku garderobu.

The Empty Shop u šoping centru Kragujevac Plaza će biti otvoren sve do 1. novembra, svakog dana od 12 do 20h, uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka koje su na snazi. Za sve ostale donacije građani se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac. Podela prikupljene pomoći će biti organizovana od strane Crvenog Krsta Kragujevac i svi građani koji su zainteresovani za primanje pomoći se mogu obratiti direktno Crvenom Krstu Kragujevac.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *