DVOJE NOVOZARAŽENIH NA TERITORIJI KRAGUJEVCA – muškarac 1974. i muškarac 1960.godište

Prema izjavi  zamenika direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac  Dr Predraga Delića na teritoriji Kragujevca su potvrdjena dva nova slučaja zaraženih Korona virusom, muškarac 1974.godište i muškarac 1960. godište.

Da podestimo, sada pored dva predhodno zaražena pacijenta, tehničara Infektivne klinike kragujevačkog Kliničkog centra (1984) i radnice pogona galvanizacije u fabrici “Zastava oružje” (1966) koja je bila na proslavi  18. rođendana u Čačku u danima kada je počela epidemija, sa područija Kragujevca ukupno imamo 4 zaražena pacijenta. Kontakti koje je u Kragujevcu  napravila “zaražena” iz Lugana, koja je virus prenela preminuloj doktorki iz Niša, definisani su, pod stalnim su nadzorom i u dobrom stanju.

Dr Predrag Delić je ovim putem zamolio gradjane da obavezno nose zaštitne maske, i da u prodavnicama, kao i na ulici, drže distancu od drugih prolaznika na najmanjoj udaljenosti od 2,5 metra.  Pamučne maske nisu adekvatna zaštita, ali  je bolje i njih nositi, nego ići bez maske. Pamučne maske za višekratnu upotrebu treba redovno otkuvavati  i peglati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.