Doživljaji i saznanja Milutina Milankovića

0

Za sve poštovaoce lika i dela velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića, Univerzitetska galarija spremila je pravu poslasticu

Za sve poštovaoce lika i dela velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića, Univerzitetska galarija spremila je pravu poslasticu.

Reč je o predavanju pod nazivom „Doživljaji i saznanja Milutina Milankovića“ koje će održati eminentni predavač prof. dr Aleksandar Petrović, član Odbora SANU za dinamiku klime i delo Milutina Milankovića.

Prof. Petrović takođe je redaktor Izabranih dela Milutina Milankovića, zajedno sa Aleksandrom Ninković Tašić, kao i predsednik Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“ i autor knjige „Zvezdobrojci“, u kojoj su predstavljeni velikani naše i svetske nauke, gde su pored Milankovića, predočeni i radovi Mihajla Pupina i Nikole Tesle.

Najavljeno predavanje profesora Petrovića za cilj ima upoznavanje sa misaonim razvojem Milutina Milankovića i to onog koji je doveo do osunčavanja, kao konačnog rešenja zagonetke klimatskih promena i dolaska ledenih doba.

Predavanje će biti održano u petak, 1. marta u Univerzitetskoj galeriji od 19 časova. Ulaz je slobodan.

Povodom obeležavanja 60 godina od smrti našeg velikog naučnika, Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu objavila je i elektronski katalog pod nazivom Bio-bibliografija Milutina Milankovića, koji je obogatio fond biblioteke kragujevačkog univerziteta.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *