Centar za bezbednost dece na internetu organizuje predavanje na Ekonomskom fakultetu

0

Tema predavanja je „Prevencija i edukacija omladine od trgovine ljudima“

Centar za bezbednost dece na internetu

UNITAS fond, Crveni Krst Kragujevca i Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, osnovan od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacijama, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu organizuju predavanje koje će biti održano 5. marta 2019. godine, sa  sa početkom u 18,00 časova (Sala E5 na Ekonomskom fakultetu).

Tema predavanja je „Prevencija i edukacija omladine od trgovine ljudima“. Svi prisutni, koji su zainteresovani za ovu temu, imaće priliku da pogledaju igrano-edukativni film „Posmatrači“ i nakon njega moći da diskutuju na ovu temu.

Trgovina ljudima, prema definiciji Ujedinjenih nacija, podrazumeva vrbovanje, prevoz, transfer, smeštaj ili prihvat lica, upotrebom pretnje ili upotrebom sile, u svrhu eksploatacije. Broj žrtava na globalnom nivou u 2016. godini bio je 40.3 miliona žrtava, a zarada je bila 150 milijardi dolara.

UNITAS Fond se bavi borbom protiv trgovine ljudima putem edukacije i prevencije, posebno kroz projekat „Prevencija rizika od trgovine ljudima, dece i mladih u Srbiji“, kao i podizanjem svesti putem dokumentano-igranog filma „Posmatrači“, koji je baziran na istinitim pričama. 

Crveni krst Kragujevac svoju ulogu u borbi protiv trgovine ljudima zasniva na edukaciji pojedinaca i grupa da prepoznaju problem a koji se obučavaju da u svojim sredinama dalje šire znanja o opasnostima koje ova pojava nosi i posledicama koje izaziva u društvu. 

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, osnovan od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacijama se bavi edukacijom i savetovanjem dece, roditelja i nastavnika kako pravilno da koriste digitalne tehnologije. 

Centru se može prijaviti svako nasilje i uznemiravanje dece na internetu, pretnje, ucene, dečija pornografija, kontaktiranje od strane predofila, nerpimeran sadržaj, krađa indentiteta na besplatan broj telefona 19833.

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *