Bil Gejts nije vakcinisao svoju decu- otkriva porodični lekar

Lekar koji je bio privatni doktor Bila Gejtsa u Sijetlu 90-ih, kaže da je osnivač Majkrosofta koji javno prodržava  vakcinisanje , odbio da vakciniše sopstvenu  decu, kada su bili mali- piše Your News Fire. “Ne znam da li su se vakcinisali kao odrasli, ali vam mogu reći da je jasno odbio da ih vakciniše kad su bili deca”- rekao je lekar na zatvorenom medicinskom simpozijumu u Sjetlu. On je dodao sledeće: “Bila su to zaista divna deca, pametna i živa, a on je rekao da su uredu takvi kakvi jesu i da im ne trebaju vakcine”. Komentari su uzrujali lekare na simpozijumu, sa tvrdnjama da je prekršio poverljivost izmedju lekara i pacijenta kako navode izveštaji, medjutim dok je pričao sa drugim lekarima on nije kršio kodeks poverljivosti. Gejts ima troje dece sa ženom Melindom, Dženifer, Rorija i Fibi, koja su rodjena izmedju 1996. i 2002. godine i kako kaže njegov bivši lekar oni su svi nevakcinisani i zdravi.

Vest da Bil Gejts nije vakcinisao svoju decu, uprkos tome što je najaktivniji  promoter kampanje za obavezne vakcine, ne bi trebalo da iznenadi bilo koga. Studije su pokazale da elita ne vakciniše svoju decu, ali da istovremeno očekuju da šira javnost svoju vakciniše. U Kaliforniji deca koja su najredje vakcinisana su belci i potiču iz najimućnijih porodica u Los Andjelesu -kako se navodi u nedavnoj studiji. Procenat obdaništa sa izuzecima ličnog stava, izdata od strane države, se udvostručio izmedju 2007. i 2013. godine od 1,54% do 3,06%. To je oko 17 000 najbogatije dece kojima se ne daju vakcine, od ukupno pola miliona dece. Procenat izizetaka od vakcinisanja je bio najviši u krajevima grada gde stanuju belci, visokih prihoda kao što je okrug Oranž, Santa Barbara, Bel Er – kako navodi SNN.

Studija koja je objavljena u američkom Žurnalu javnog zdravlja, posmatrala je više od 6200 škola u Kaliforniji i pronašla izuzetak od vakcina dva puta češći kod školaraca u privatnim institucijama. Vrlo bogatim i privilegovanim roditeljima se svidja ideja kolektivnog imuniteta, ali ne žele da rizikuju sa vakcinama kada se radi o njihovoj deci. Oni su zabrinuti za loše rekacije poput autizma.

Izvori: You Tube, CNN, Your News Fire

Leave a Reply

Your email address will not be published.