Ana Brnabić: ” Još 3 ovakva dana sa preko 300 novozaraženih i naš zdravstveni sistem će pući !”

U Srbiji do danas 305 novozaraženih od toga  4 nova slučaja sa područija grada Kragujevca i 2 sa područija Arandjelovca. Od početka epidemije do danas, Institut za javno zdravlje Kragujevac, uzeo je uzorke od 269 pacijenta. 0d tog broja za sada je obrađeno 218 uzoraka, a čekaju se rezultati za još 51.

Ana Brnabić je danas u izjavi za medije rekla: “Reći ću vam da smo od juče od 15 sati do danas imali osam preminulih, i to je najveći broj do sada – rekla je ona, istakavši da je sada ukupno 39 ljudi koji su izgubili život”. Takođe, istakla je da je danas, do tog vremena, skoro tri puta više zaraženih (305 novih slučajeva), i da je to dva puta veći skok u odnosu na protekle dane.

– “Ljudi, shvatite ovo ozbiljno. Nemojte da nas zavara lepo vreme i sunce. Samo tri ovakva dana kakva imamo danas sa preko 300 novih obolelih, sa rastom broja preminulih, samo tri ovakva dana i naši kapaciteti su u potpunosti popunjeni, pucaju sa svom opremom i podrškom.Ovo danas je rezultat nediscipline od pre pet ili šest dana” – kazala je ona nakon što je na batajničkom aerodromu dočekala pomoć iz Rusije, namenjenu borbi protiv pandemije korona virusa.

Ako se sa ovakvim trendom porasta broja zaraženih nastavi, Vlada će biti primorana da uvede najrigoroznije mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.