Otvorena izložba fotografija Zorana Lazarevića Lakija u Domu Omladine

0

Izložba fotografija „Vreme kad je stao grad“ Zorana Lazarevića Lakija, otvorena je sinoć u Domu omladine. Reč je o setu fotografija koje su nedavno nagrađene na 13. Izložbi turističkih publikacija i suvenira – Leskovac 2020. godine.

Fotografije su nastale u periodu od 27. aprila do 1. maja, u vreme policijskog časa (u toku pandemije). Lokacije koje su predstavljene su Đački trg ispred Prve kragujevačke gimnazije, Pešačka zona kod Krsta, jezero u Šumaricama, jezero na Bubnju, Veliki park, Trg topolivaca… Fotografije su nastale uz pomoć drona, manuelnom ekspozicijom.

Na fotografijama su prikazane neke od najfrekventnijih lokacija u gradu. Neke od njih deluju sablasno, sa pustim ulicama i trgovima samo par minuta pre kiše i oluje. Trudio sam se da na fotografijama predstavim lepotu prirode i našeg grada, mesta gde se ljudi rado okupljaju i druže, a čiju lepotu pustoš nije umanjila – kaže Lazarević.

Zainteresovani posetioci će izložbu moći da pogledaju do kraja februara u prostorijama Doma omladine, koji je i organizator izložbe.

Ljubav prema fotografiji kojom se bavi već 20 godina, u početku amaterski, a onda i profesionalno, Zoran Lazarević Laki je pretvorio u svoj posao. Zaposlen je kao zvanični fotograf u Gradskoj upravi.

„Vreme kad je stao grad“ je njegova treća samostalna izložba. U pripremi su, kako kaže, još dve, izložba posvećena Mikici Zdravkoviću, nedavno preminulom basisti kragujevačkog pank benda „Čovek bez sluha“ kao i izložba povodom desetogodišnjice „Arsenal Festa“

About Post Author

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *